Kinesitherapie Osteopathie Fasciatherapie
In mijn praktijk in Ruddervoorde help ik mensen met spanningen, pijn of vermoeidheid via kinesitherapie en fasciatherapie op een zachte, gerichte en persoonlijke manier.
- Fasciatherapie
Zachte manuele therapie op het bindweefsel (fascia) om spanningen, pijn en bewegingsbeperkingen te verlichten.
- Kinesitherapie
Wetenschappelijk onderbouwde therapie om het lichaam te versterken, mobiliteit te verbeteren en klachten te verminderen.
- Begeleiding bij aspecifieke klachten
Behandeling van klachten zonder duidelijke medische oorzaak, zoals vermoeidheid, spanningshoofdpijn of fibromyalgie.
- Onderhoud en preventie
Ook zonder acute klachten ben je welkom. Door regelmatig aandacht te geven aan je lichaam, voorkom je dat spanningen zich opstapelen.
- Holistische lichaamsbegeleiding
Integratie van fysieke, emotionele en sensoriële aanpak — met ruimte voor bewustwording, rust en herstel.

Fasciatherapie
Fascia, het bindweefsel dat alles in het lichaam verbindt, kan door stress, overbelasting of trauma zijn soepelheid verliezen. Fasciatherapie combineert zachte manuele technieken, beweging, introspectie en gesprek om het herstel te ondersteunen. De fasciatherapeut spoort spanningen op en stimuleert zo het zelfherstellend vermogen. Samen stellen we een persoonlijk plan op, gericht op het herstellen van balans en het behalen van uw gezondheidsdoelen.

Kinesitherapie
Als erkend kinesitherapeut begeleid ik mensen bij het herstellen van mobiliteit, het verminderen van pijn en het versterken van het lichaam. Kinesitherapie is een wetenschappelijk onderbouwde therapievorm, gebaseerd op beweging, mobilisatie en oefentherapie.

Begeleiding bij aspecifieke klachten
Sommige klachten hebben geen duidelijke medische oorzaak, maar voelen wél heel echt. Denk aan spanningshoofdpijn, chronische vermoeidheid, fibromyalgie of vage spierpijn.verminderen in intensiteit en frequentie.

Onderhoud & preventie
Je hoeft geen klachten te hebben om goed voor je lichaam te zorgen. Regelmatige sessies helpen om spanning vroegtijdig op te vangen, bewegingsvrijheid te behouden en je lichaamsbewustzijn te versterken. Zo werk je preventief aan rust, balans en vitaliteit

Holistische lichaamsbegeleiding
Bij holistische lichaamsbegeleiding staat het hele lichaam centraal, in combinatie met emotionele en sensoriële signalen. Deze aanpak combineert fasciatherapie, kinesitherapie en ervaring uit de osteopathie tot één zorgzame behandeling, afgestemd op jouw behoeften.
Mijn aanpak
Elke persoon en elk lichaam is uniek. Daarom vertrek ik steeds vanuit een geïntegreerde aanpak, afgestemd op jouw noden. Mijn werk is gebaseerd op drie pijlers: kinesitherapie, osteopathie en fasciatherapie. Deze disciplines vullen elkaar aan en geven mij de mogelijkheid om op verschillende niveaus te behandelen — zacht, respectvol en onderbouwd.
Ik kijk niet alleen naar symptomen, maar naar het geheel. Naar hoe je lichaam beweegt, reageert, compenseert en communiceert. Zo help ik je om spanningen los te laten, bewegingsvrijheid te herstellen en opnieuw vertrouwen te krijgen in je lichaam.
Hoe verloopt een behandeling?
Een traject start altijd met een grondige intake. We nemen de tijd om je klachten, voorgeschiedenis en verwachtingen te bespreken. Op basis daarvan stel ik een behandelplan op, volledig afgestemd op jouw situatie.
Tijdens de sessie werk ik met zachte manuele technieken, mobilisaties en fasciagerichte aanraking. Soms vul ik dit aan met gerichte oefentherapie of advies voor thuis. Elke sessie is afgestemd op wat jouw lichaam op dat moment nodig heeft.
Je mag rekenen op een benadering die niet forcerend is, maar diepgaand werkt. Met aandacht en precisie.
Wat behandel ik?
Mijn behandelingen zijn gericht op het verlichten van spanningen, blokkades en chronische of terugkerende klachten. Je kunt bij mij terecht voor onder andere:
- Aanhoudende rug- of nekklachten
- Spanningshoofdpijn & migraine
- Chronische vermoeidheid
- Ademhalingsproblemen en hyperventilatie
- Stressgerelateerde spanningen in het lichaam
- Bewegingsbeperkingen en stijfheid
- Chronische pijn (bijv. fibromyalgie, post-COVID)
- Beperkte mobiliteit of vastzittende lichaamsdelen
- Vage buik-, bekken- of schouderklachten
- Slaapproblemen door spanningen in het lichaam
- spijsverteringklachten
- Endometriose
- angsten & traumaverwerking
- Heb je klachten die moeilijk te benoemen zijn of waarvoor je elders geen duidelijke verklaring kreeg? Ook dan ben je welkom.
Veel Gestelde Vragen
Iedereen is welkom: kinderen, volwassenen, senioren en sporters. De behandeling wordt steeds afgestemd op jouw lichaam, klachten en draagkracht.
Kinesitherapie focust op beweging, houding en spierfunctie. Osteopathie kijkt naar het lichaam als geheel en behandelt via mobilisaties en manipulaties. Fasciatherapie werkt via zachte manuele technieken op het bindweefsel (fascia) en ondersteunt het natuurlijke herstel. In mijn praktijk combineer ik deze benaderingen waar nodig.
Klachten zonder duidelijke medische oorzaak, zoals vermoeidheid, spanningshoofdpijn of onverklaarbare pijn.
Meer informatie vind je op de dienstenpagina.
Een sessie duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten. Het aantal sessies hangt af van je klachten en hoe je lichaam op de behandeling reageert.
Laat het me ten laatste 24 uur op voorhand weten. Zo kan ik het tijdslot nog aan iemand anders geven. Bij laattijdige annulering of een gemiste afspraak wordt de sessie aangerekend.
De prijs van een sessie hangt af van je medische situatie, je statuut bij de mutualiteit en het type behandeling.
Na betaling ontvang je een getuigschrift voor verstrekte hulp, waarmee je terugbetaling kan aanvragen bij je ziekenfonds. In de meeste gevallen wordt een groot deel vergoed. De exacte tussenkomst hangt af van jouw persoonlijke situatie.
Fasciatherapie is erkend als een vorm van kinesitherapie. In de meeste gevallen krijg je een deel van het bedrag terugbetaald via je mutualiteit.
Na elke sessie ontvang je een getuigschrift voor verstrekte hulp dat je kunt indienen bij je ziekenfonds. De exacte tussenkomst hangt af van jouw statuut en de voorwaarden van je ziekenfonds.
Betalen kan eenvoudig met Payconiq of contant
Nee, ik werk als gedeconventioneerd kinesitherapeut. Dat betekent dat ik niet gebonden ben aan de vaste tarieven van het RIZIV. Je ontvangt na de sessie wel een terugbetalingsattest voor je mutualiteit.
In 4 stappen naar jouw herstel
-
Maak een afspraak
Plan eenvoudig online je eerste afspraak bij Sherley.
-
Persoonlijk consult
We bespreken je klachten en bekijken samen wat je nodig hebt.
-
Eerste behandeling
Start direct met je eerste behandeling
-
Vervolg op maat
Iedereen is anders. Daarom stemmen we het vervolgtraject samen af, stap voor stap.
Contact Informatie
Voel je welkom om contact op te nemen. Tijdens een sessie kan ik de telefoon niet beantwoorden. Stuur gerust een WhatsApp-bericht en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.